Scholen

Iedere school of vereniging doet er alles aan om kinderen en/of jongeren het goede mee te geven in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarmee ligt er nogal wat op uw bord! Maar u staat er niet alleen voor. Voorkom! (onderdeel van Stichting Chris en Voorkom!) wil u hierin ondersteunen.

BEKIJK ONS AANBOD

Bekijk hier ons aanbod voor het Primair- en Voortgezet Onderwijs.
Naast ons interventie-aanbod bieden wij ook adviesgesprekken over de aanpak van specifieke problematiek.

GEWOONTEVORMING EN RISICOGEDRAG

Met Voorkom! richten wij ons op gewoontevorming en risicogedrag. Wij vinden jongeren waardevolle mensen en willen gaan voor een verslavingsvrije generatie. Overmatig scherm- en/of middelengebruik is een obstakel voor geluk en gezondheid. Wij verzorgen al ruim 30 jaar jeugdpreventielessen door het hele land en zijn met meer dan 4.500 lessen per jaar een belangrijke aanbieder op dit terrein.

GEZONDE LEVENSSTIJL

Voorkom! heeft een specifieke visie op gezond leven, risicogedrag, gewoontevorming en experimenteren met schadelijke middelen. Wij zien vorming van ongezonde gewoonten en schadelijk risicogedrag, waaronder het experimenteren met en gebruik van middelen als alcohol, drugs en tabak door jongeren, als iets dat met het gezonde leven in tegenspraak is.

AFHANKELIJKHEIDSPROBLEMATIEK

In aansluiting bij wat op grond van hersenonderzoek in toenemende mate wordt erkend, is het streven van Voorkom! dat jongeren mede met het oog op een gezonde hersenontwikkeling worden uitgedaagd om ongezonde gewoonten en ongezond risicogedrag, onder meer het gebruik van alcohol en tabak, zo lang mogelijk uit te stellen. Verkeerde gewoonten, ongezond risicogedrag, waaronder het gebruik van (voor het lichaam en de geest) schadelijke middelen en daarmee de kans op het (uiteindelijk) ontwikkelen van afhankelijkheidsproblematiek, zien we als onwenselijk.