‘Waar je mee omgaat word je mee besmet’

Groepsdruk is een vast onderwerp van gesprek bij onze trainingen op scholen. En daarmee bedoelen we dan niet dat de groep leerlingen druk is, maar we bedoelen ‘waar je mee omgaat word je mee besmet’.

Ik zie rond veel scholen allerlei fastfood opties en ook dat zorgt voor mogelijke ‘besmettingen’, toch? Welke ouder herkent het niet: de lunchtrommel komt voor de zoveelste keer onaangeroerd terug… Alle reden om het eens over gezond gedrag en groepsdruk te hebben.

Eerlijk is eerlijk, ik ging ook roze koeken kopen in mijn tussenuren; je moet wel heel sterk in je schoenen staan wanneer je het iedereen ziet eten. En dat is volgens mij nog steeds de reden waarom wij naar scholen gaan: jongeren sterk en gezond maken.

Het is belangrijk om ze de gevolgen te laten zien van bepaalde keuzes die ze maken: “De snelle en aantrekkelijke fix met soms een roze laagje glazuur er over heen is zo aantrekkelijk!”. De verhalen van onze ervaringsdeskundigen zijn juist ontdaan van alle glazuur: rauw, puur en allesbehalve zoet. Maar de eerlijkheid zorgt voor gesprekken in de klas met een brok in hun keel.

Bekijk ons aanbod voor scholen

Arjan Niezen, trainer Voorkom!


Comments are closed.